Wist U dat....

Geplaatst: 19-07-2022

Jacobs Elektro Groep neemt belang in Elektro Vogels Helmond!

BREDA/HELMOND – Het Bredase familiebedrijf Jacobs Elektro Groep is per begin mei samen met bedrijfsleider Jorge ‘Sjors’ Andrade mede-eigenaar van branchegenoot Elektro Vogels in Helmond. Hiermee krijgen de sterke ambities van directeur Manfred Jacobs (49) verder gestalte. “Groeien is niet eng”, zo stelt de derde generatie Jacobs. “Door te groeien creëer je ook weer ruimte voor medewerkers met ambitie.” De teams op beide locaties zijn inmiddels geïnformeerd over de nieuwe situatie.

Met Manfred Jacobs aan het roer is Jacobs Elektro Groep flinke stappen aan het maken. De verhuizing van ’t Ginneken naar bedrijventerrein Minervum in 2015 maakte het bedrijf veel zichtbaarder. Daar huist het in 1955 opgerichte bedrijf in een modern, energieneutraal pand, dat bovendien zelf werd gebouwd. Op die nieuwe locatie groeide Jacobs Elektro Groep vervolgens hard. Het aantal medewerkers verdubbelde naar ruim 85. Tevens werd een eigen praktijkschool opgestart voor Tech Talents. Hierin werkt Jacobs samen met BINK Groep, Van Gils Techniek en Elkor Groep en krijgen meer dan 80 MBO BBL-leerlingen de kans om het vak in de praktijk te leren. Onder de overkoepelende paraplu van Jacobs vallen ook JGL Beveiligingen en QJ Solar Systems. Dat alles maakt Jacobs Elektro Groep zoveel méér dan een installatiebedrijf. Uitbreiding van de ruimte in Breda is dan ook alweer aanstaande.

Elektro Vogels
Als elektrotechnisch installatiespecialist is Jacobs Elektro Groep onder meer groot in projecten. Daarbij wordt landelijk maar zelfs in België en Luxemburg gewerkt. Via een gemeenschappelijk opdrachtgever kwam Manfred Jacobs vorig jaar in contact met Ad van den Einden. Ad nam Elektro Vogels 20 jaar geleden over, maar is inmiddels op leeftijd. De contacten leidden tot een nauwere band tussen beide bedrijven, die 83 kilometer van elkaar verwijderd liggen. “Ik ben eens in Helmond gaan kijken en kreeg daar flashbacks van ons bedrijf in 2015”, vertelt Jacobs. “Ik kreeg daar energie van, voelde dat er zovéél te halen en te brengen was. Het contact met Ad voelde bovendien alsof ik met mijn vader aan tafel zat.”

Jacobs Elektro Groep heeft zelf regelmatig projecten in de regio maar ziet in de overname van Elektro Vogels zovéél mogelijkheden. “Er ligt volop potentie en markt”, stelt Manfred enthousiast. Hij wil de familiegedachte achter het bedrijf ook in Helmond graag behouden. “Ad van den Einden gaat nu met pensioen. Bedrijfsleider Jorge Andrade, beter bekend als ‘Sjors’, wordt het nieuwe gezicht. Vogels blijft gewoon draaien, maar zal ook moeten gaan groeien. Er liggen kansen voor jonge instroom en we willen ook Tech Talents daar gaan introduceren. We kunnen sowieso een aantal zaken centraal gaan faciliteren.” Jacobs rekent op de betrokkenheid van het loyale team. De naam Vogels blijft vooralsnog gehandhaafd.

Nieuws overzicht

Samenwerken aan het volgende project?
Neem contact op

Kennismaken